Ultima vizită a fost: Acum este 07 Sep 2010 13:31

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Alimentatia
MesajScris: 04 Oct 2009 00:18 
Admin

Locaţie: Arad
din pacate,am reusit sa sterg topicul anterior despre alimentatie,din greseala :evil:
imi cer scuze public pt fapta mea,erau vreo 2 pagini utile scrise acolo :roll:

insa putem relua (cred eu :oops: )

deci papa dogilor ar fi : hrana uscata si umeda (conserve).
din alimentatia umana : orez fiert,carne cruda/fiarta,branza dulce + galbenus de ou crud ,albus de ou fiert,pt cainii activi,morcovi,oase de vita crude.fierte (eu recomand crude,ca si carnea de altfel).

ce NU trebuie sa le dam :
oase lungi de pui,oase/carne de porc.mancarea sa nu fie condimentata (daca se poate \,chiar deloc),supe,ciorbe,lapte etc

astept completarea voastra ;)

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: Alimentatia
MesajScris: 07 Noi 2009 09:14 
veterani

Locaţie: ORADEA
Oasele cele mai periculoase sunt cele de pui [oase lungi],iepure si miel.Cand dati oase la dogulet este bine sa fie date dupa masa de baza,ca desert sau pur si simplu sa si curete dintisori.Este bine sa fie supravegheati pana termina de ros.Am intalnit cazuri in care osul sa blocat intre dinti sau pe cerul guri.Apar alte probleme,pe care este bine sa l e evitam :mrgreen: .

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 19 Noi 2009 22:32 
veterani

Am observat ca majoritatea proprietarilor de dogi combina ,mancarea gatita cu cea industriala.YAFRA merge pe aceiasi reteta.Mananca de doua ori pe zi,una din mese este gatita,iar a doua uscata.Masa de dimineata este cea mai importanta si este compusa din:inima de vita,ficat de pui,limba,pulpe de pui si mai putin rinichi,mai primeste din cand in cand gaturi de pui fiert.A doua masa, este compusa din furaj industrial ORIJEN,in cantitate de 200-300 g in amestec [putin] cu branza dulce de vaca.Cantitatea de carne care o consuma la o masa este 0.900 kg. :mrgreen:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 19 Noi 2009 22:33 
veterani

Sunt curios ce regim alimentar au alti doguleti. :mrgreen:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Noi 2009 09:30 
intermediara

Locaţie: Bucuresti
Si noi tot combinat mancam . Adica boabe , carne (pui sau vita) , branza , morcov ras ... Pe perioada rece inmoi boabele cu supa de carne de pui si orez special pentru ei facuta . Adica fac o supa de pui cu legume si orez si pun calduta peste boabe . Le place tare mult asa . Si tot felul de bunatati in functie de portmoneul lui mami :D

Daca le dau pui il maruntesc mai intai cu satarul si apoi le dau tocmai ca sa sparg oasele (dar in nici un caz nu contin oase lungi) .

Din observatia mea pot spune ca morcovul ras adaugat peste mancarea lor (cand aceasta este compusa din boabe inmuiate cu supa) le place tare mult si regleaza si scaunul (kk) f bine .

In rest bineinteles suplimentele obisnuite , calciu , ligamente , vitamine+minerale si restul .
Ah , era sa uit si galbenus de ou adaugat in mancare .

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 21 Noi 2009 23:00 
Admin

Locaţie: Arad
mi se pare f buna papica.

parca mihaela le da fetelor,lapte de capra.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2009 05:24 
veterani

Kalif scrie:
Si noi tot combinat mancam . Adica boabe , carne (pui sau vita) , branza , morcov ras ... Pe perioada rece inmoi boabele cu supa de carne de pui si orez special pentru ei facuta . Adica fac o supa de pui cu legume si orez si pun calduta peste boabe . Le place tare mult asa . Si tot felul de bunatati in functie de portmoneul lui mami :D

Daca le dau pui il maruntesc mai intai cu satarul si apoi le dau tocmai ca sa sparg oasele (dar in nici un caz nu contin oase lungi) .

Din observatia mea pot spune ca morcovul ras adaugat peste mancarea lor (cand aceasta este compusa din boabe inmuiate cu supa) le place tare mult si regleaza si scaunul (kk) f bine .

In rest bineinteles suplimentele obisnuite , calciu , ligamente , vitamine+minerale si restul .
Ah , era sa uit si galbenus de ou adaugat in mancare .

carotenul din morcovi ajuta la inchiderea culori ochilor,mai ales se poate folosi la caini care au culoarea mai deschisa.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2009 12:15 
intermediara

Locaţie: Bucuresti
Nu stiam asta si la noi oricum nu e nevoie dar stiu ca e sanatos il papa si copchii si eu cu placere si prin asociatie ma gandesc ca nici lor nu le face rau - cum s-a si vazut de altfel . Ceea ce pot spune cu siguranta e ca e antiseptic .
In afara de asta in supa pe care le-o fac adaug si ceapa (cunosc parerea unora ca nu e bine) plus telina , patrunjel etc. ca intr-o supa pentru noi bipezii . Pot spune ca le place la nebunie asa sa nu mai vorbesc ce miros apetisant are ..... .
Oricum in decursul anilor asa i-am hranit si arata bine - zic eu :D

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 22 Noi 2009 17:53 
veterani

Nu strica o supa cu atatea legume,chiar cred ca este indicat un asa aport de vitamine in alimentatia doguletilor. :) .

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC + 2